luchtbevochtigerexpert

Klantenservice
088 520 7777
Subcategorieën:

Hygrometers

Filters

Filter op:
Merk
Toon resultaten (44)
Kleur
Toon resultaten (44)
Prijs
Toon resultaten (44)
Hygrometers

Meet de luchtvochtigheid

Met een hygrometer kan de relatieve luchtvochtigheid worden vastgesteld. Dit houdt in dat deze de verhouding berekent tussen de exacte hoeveelheid waterdamp in de lucht en de maximale hoeveelheid de die lucht bij de huidige temperatuur kan bevatten. In ons assortiment vindt u alle soorten hygrometers: analoog en digitaal, klassiek en modern.

Andere functies

De meetapparatuur is voor dit doeleinde meestal gericht op het meten van meer dan alleen de luchtvochtigheid. Zo kan bijvoorbeeld de temperatuur of luchtdruk worden gemeten om de verandering in luchtvochtigheid vast te stellen.

De ideale luchtvochtigheid

Met een hygrometer bent u altijd op de hoogte van de luchtvochtigheid in huis. Zo weet u ook wanneer het tijd wordt om de luchtbevochtiger aan te zetten of misschien juist de luchtontvochtiger als u last heeft van vochtigheid in huis. Met een (geïntegreerde) hygrostaat hoeft u dit niet eens meer zelf te doen, dan wordt de bevochtiger automatisch ingeschakeld bij droge lucht in huis.

Laatste reviews

 • Prima apparaat. Ik weet de nauwkeurigheid natuurlijk niet maar de zichtbaarheid is prima. Hij is klein van stuk maar valt daardoor niet erg op. Ga er waarschijnlijk nog een bestellen.
  TFA Ultra thermo-hygrometer Geen verborgen kosten: €13,95
  TFA Ultra thermo-hygrometer
 • "Gemakkelijk in gebruik niet groot goed leesbaar om het vochtpercentage te meten in de kelder"

  TFA Waldo hygrometer
  TFA Waldo hygrometer
 • "Ziet er goed uit, werkt goed. Vlotte levering. Waar voor je geld."

  TFA Willy hygrometer
  TFA Willy hygrometer
 • "De TFA Style hygrometer is mooi vormgegeven. Het display is duidelijk afleesbaar, ook van een afstand. Je kunt ervoor kiezen de temperatuur of de luchtvochtigheid groot te tonen. Aan de 'smiley' kun je zien wanneer de de luchtvochtigheid optimaal is."

  TFA Style hygrometer
  TFA Style hygrometer

Veelgestelde vragen

 • TFA Twin Plus hygrometer

  in hoeverre mag dit TFA Twin Plus thermometer/hygrometer afwijken van de exacte waarden. Overigens ik wil hem alleen binnenshuis gebruiken

  Gevraagd door jruesink op 10 oktober 2014

  Ongeveer maximaal 5%.

  Antwoord van onze expert
 • TFA Willy hygrometer

  Wat betekent een min- max functie en hoe werkt dat?

  Gevraagd door Pia Brunk op 20 augustus 2014

  Dit betekent dat de minimale en maximale temperatuur geregistreerd wordt vanaf het moment dat deze voor het laatst gereset is, tot het moment dat deze wederom gereset wordt.

  Antwoord van onze expert
 • TFA Ultra thermo-hygrometer

  De temperatuur die deze thermometer aangeeft is, met name later op de dag, soms een graad lager dan wat mijn kwikthermometer (die er nu nog naast staat) aangeeft. Is dit normaal? Zo ja, moet ik met bepaalde zaken rekening houden bij het plaatsen/ophangen van de thermometer om een nauwkeurig(er) resultaat te krijgen?

  Gevraagd op 11-08-14

  Het kan daadwerkelijk zijn dat deze iets afwijkt. De meeste kwikthermometers zijn ook niet geijkt, dus het is ook moeilijk om te zeggen welke het meest accuraat is. Voor de beste meting, moet deze los hangen in de schaduw, bijvoorbeeld aan een paal. Dit doet u natuurlijk niet in het interieur, dus het is zomaar mogelijk dat beide meetinstrumenten een halve graad afwijken en hierdoor een totale afwijking van 1 graad hebt.

  Onze expert