luchtbevochtigerexpert

Klantenservice 088 520 7777
Subcategorieën:

Hygrometers

Filters

Filter op:
Merk
Toon resultaten (52)
Kleur
Toon resultaten (52)
Prijs
Toon resultaten (52)
"luchtbevochtigerexpert.nl
is een klasse shop"
Beslist
Hygrometers

Meet de luchtvochtigheid

Met een hygrometer kan de relatieve luchtvochtigheid worden vastgesteld. Dit houdt in dat deze de verhouding berekent tussen de exacte hoeveelheid waterdamp in de lucht en de maximale hoeveelheid de die lucht bij de huidige temperatuur kan bevatten. In ons assortiment vindt u alle soorten hygrometers: analoog en digitaal, klassiek en modern.

Andere functies

De meetapparatuur is voor dit doeleinde meestal gericht op het meten van meer dan alleen de luchtvochtigheid. Zo kan bijvoorbeeld de temperatuur of luchtdruk worden gemeten om de verandering in luchtvochtigheid vast te stellen.

De ideale luchtvochtigheid

Met een hygrometer bent u altijd op de hoogte van de luchtvochtigheid in huis. Zo weet u ook wanneer het tijd wordt om de luchtbevochtiger aan te zetten of misschien juist de luchtontvochtiger als u last heeft van vochtigheid in huis. Met een (geïntegreerde) hygrostaat hoeft u dit niet eens meer zelf te doen, dan wordt de bevochtiger automatisch ingeschakeld bij droge lucht in huis.

Laatste reviews

 • Apparaat is prima maar teleurstelling dat de batterij leeg is binnen 1 week
  TFA Ultra thermo-hygrometer Gratis retour: vanaf €13,95
  TFA Ultra thermo-hygrometer
 • "Het toestel doet wat ik hoopte dus ik ben tevreden :-)"

  TFA Duo hygrometer
  TFA Duo hygrometer
 • "Mijn hygrometer deed het niet meer. Ik wilde een voordelige en eenvoudige meter. Hij is makkelijk leesbaar. Het instellen met de batterij ging wat moeilijk."

  TFA Waldo hygrometer
  TFA Waldo hygrometer
 • "Ik zocht een eenvoudige hygrometer om in huis de luchtvochtigheid te kunnen controleren. De TFA Willy bevalt prima. Hij maakt gebruik van een knoopcelbatterij LR44 1.5 V die in dit apparaat waarschijnlijk lang mee gaat. Wat een aangename verassing was, is dat de onthouden maxima voor temperatuur en luchtvochtigheid te wissen is apart van de onthouden minima. In de recensies las ik dat de indicator, het gezichtje, het niet altijd doet. Maar volgens mij doet die indicator het prima. Er zijn drie gezichtjes. Eentje voor luchtvochtigheid onder de 40%, eentje voor luchtvochtigheid boven de 70% en een lachend gezichtje voor een luchtvochtigheid tussen de 40% en 70%. Maar let op, die laatste zie je alleen als de temperatuur tussen de 20 en 26 graden Celsius is. Dus bij 19 graden Celsius en een goede luchtvochtigheid zie je geen gezichtje! Wat mij tegen valt is de flinke afwijking in de meetwaarden. De temperatuur is 1 graad Celsius te laag en de luchtvoctigheid is 5% te hoog. Dat valt nog wel binnen de onnauwkeurigheid zoals opgegeven door de fabrikant. Maar toch jammer. Ik zie dus niet zo snel een lachend gezichtje. "

  TFA Willy hygrometer
  TFA Willy hygrometer

Veelgestelde vragen

 • Beurer HM16 Hygrometer

  Kan deze ook de min en max gemeten temp. weergeven?

  Gevraagd door MK op 8 november 2014

  Hier zitten helaas geen min-max functies op.

  Antwoord van onze expert
 • TFA Willy hygrometer

  Wat betekent een min- max functie en hoe werkt dat?

  Gevraagd door Pia Brunk op 20 augustus 2014

  Dit betekent dat de minimale en maximale temperatuur geregistreerd wordt vanaf het moment dat deze voor het laatst gereset is, tot het moment dat deze wederom gereset wordt.

  Antwoord van onze expert
 • TFA Ultra thermo-hygrometer

  De temperatuur die deze thermometer aangeeft is, met name later op de dag, soms een graad lager dan wat mijn kwikthermometer (die er nu nog naast staat) aangeeft. Is dit normaal? Zo ja, moet ik met bepaalde zaken rekening houden bij het plaatsen/ophangen van de thermometer om een nauwkeurig(er) resultaat te krijgen?

  Gevraagd op 11-08-14

  Het kan daadwerkelijk zijn dat deze iets afwijkt. De meeste kwikthermometers zijn ook niet geijkt, dus het is ook moeilijk om te zeggen welke het meest accuraat is. Voor de beste meting, moet deze los hangen in de schaduw, bijvoorbeeld aan een paal. Dit doet u natuurlijk niet in het interieur, dus het is zomaar mogelijk dat beide meetinstrumenten een halve graad afwijken en hierdoor een totale afwijking van 1 graad hebt.

  Onze expert