luchtbevochtigerexpert

Hygrometers

Meet de luchtvochtigheid

Met een hygrometer kan de relatieve luchtvochtigheid worden vastgesteld. Dit houdt in dat deze de verhouding berekent tussen de exacte hoeveelheid waterdamp in de lucht en de maximale hoeveelheid de die lucht bij de huidige temperatuur kan bevatten. In ons assortiment vindt u alle soorten hygrometers: analoog en digitaal, klassiek en modern.

Hygrometers

Filters

Merk
Toon resultaten (55)
Kleur
Toon resultaten (55)
Prijs
Toon resultaten (55)
"luchtbevochtigerexpert.nl
is een klasse shop"
Beslist

Andere functies

De meetapparatuur is voor dit doeleinde meestal gericht op het meten van meer dan alleen de luchtvochtigheid. Zo kan bijvoorbeeld de temperatuur of luchtdruk worden gemeten om de verandering in luchtvochtigheid vast te stellen.

De ideale luchtvochtigheid

Met een hygrometer bent u altijd op de hoogte van de luchtvochtigheid in huis. Zo weet u ook wanneer het tijd wordt om de luchtbevochtiger aan te zetten of misschien juist de luchtontvochtiger als u last heeft van vochtigheid in huis. Met een (geïntegreerde) hygrostaat hoeft u dit niet eens meer zelf te doen, dan wordt de bevochtiger automatisch ingeschakeld bij droge lucht in huis.

Laatste reviews

Veelgestelde vragen

TFA KlimaLogg Pro thermo/hygrometer

Vraag: Hoelang blijft een kalibratiecertificaat geldig? Is dit langer dan een jaar?

Antwoord van onze expert: De meest voorkomende kalibratietermijn is 1 jaar. Echter kan dit verschillen en heeft het ook te maken met uw eigen voorkeur. U kunt er voor kiezen uw apparatuur vaker of minder vaak dan eens per jaar te laten kalibreren.

La Crosse WT-150 hygrometer

Vraag: Hoe groot is de afwijking met de echte temperatuur? Dat het apparaat bijvoorbeeld niet 2 graden Celsius verschil aangeeft ten opzichte van de echte temperatuur.

Antwoord van onze expert: Weerstations zijn niet standaard geijkt en hebben daarom altijd een bepaalde afwijking. Hoe groot deze afwijking bij dit model is kunnen we helaas niet met zekerheid zeggen.

TFA Ultra thermo-hygrometer

Vraag: Wat is de nauwkeurigheid van deze thermo-hygrometer?

Antwoord van onze expert: Dat is niet met zekerheid te zeggen, het is niet zeldzaam dat hij +/- 1 graad celcius afwijkt. Vaak zijn ze stukken accurater, ze zijn in ieder geval niet geijkt.

Heeft u een algemene vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Die helpt u graag verder.