Advies over luchtreinigers

Heb jij last van allergieën? Of ruikt je huis onfris door de aanwezigheid van huisdieren? Dan kan het helpen om een luchtreiniger aan te schaffen. Veel huizen zijn niet goed geventileerd, waardoor de kwaliteit van de lucht te laag is. Een luchtreiniger zuivert de lucht in huis, zodat vuildeeltjes verwijderd worden. Hieronder lees je alles wat je moet weten als een luchtreiniger gaat kopen.

Wat doet een luchtreiniger?

Zonder dat je het door hebt, is de lucht die je inademt vaak verontreinigd. Stofdeeltjes, virussen en bacteriën zweven ongezien door de lucht. Door deze luchtverontreiniging kun je sneller last krijgen van een allergie. Je kunt er zelfs ziek van worden.

Met een luchtreiniger zorg je voor gezondere lucht in huis. Door middel van verschillende filters haalt het apparaat vuildeeltjes, zoals stof en pollen, uit de lucht. De gefilterde lucht wordt vervolgens terug de ruimte in geblazen.

Door het gebruik van een luchtzuiveraar kun je verschillende klachten verminderen. Je zult bijvoorbeeld minder last hebben van je hooikoortsallergie of van vervelende luchtjes na het koken. Het apparaat helpt zelfs bij het voorkomen van virusinfecties als griep of verkoudheid.

Waar ga je de luchtzuiveraar gebruiken?

Bij het uitkiezen van een luchtreiniger, is het handig om rekening te houden met de ruimte waar je hem gaat neerzetten. Als je hem bijvoorbeeld op de slaapkamer wilt plaatsen, is het handig om te kiezen voor een model dat weinig geluid maakt. Daarnaast is ook de grootte van de ruimte van belang. De luchtreiniger moet namelijk voldoende capaciteit hebben om de lucht in de ruimte te verversen.

De slaapkamer

Een goede luchtkwaliteit bevordert je nachtrust. Het is dan ook een goed idee om een luchtreiniger op je slaapkamer te plaatsen, zodat de lucht gezuiverd wordt. Luchtreinigers voor de slaapkamer zijn geschikt voor ruimtes tot zo'n 30 vierkante meter.

  1. Bekijk alle luchtreinigers voor de slaapkamer

De woonkamer

Omdat je een groot deel van de tijd in je woonkamer doorbrengt, is het belangrijk dat de kwaliteit van de lucht daar goed is. Luchtzuiveraars voor de woonkamer zijn geschikt voor ruimtes tussen de 30 en 60 vierkante meter.

Grenst jouw woonkamer aan de keuken en heb jij een open keuken? Dan is het raadzaam om te kiezen voor een luchtreiniger die geschikt is voor een wat groter oppervlak dan je woonkamer. Kookluchtjes zorgen er namelijk voor dat de luchtkwaliteit sneller vermindert.

  1. Bekijk alle luchtreinigers voor de woonkamer

Op kantoor

In veel kantoren wordt niet goed geventileerd. Daarnaast zit je op een kantoor vaak met veel mensen in een ruimte. Luchtreinigers voor kantoren moeten dan ook geschikt zijn voor grote ruimtes vanaf zo'n 60 vierkante meter. Daarnaast mag een luchtzuiveraar voor op kantoor niet veel geluid maken, zodat je rustig kunt doorwerken.

  1. Bekijk alle luchtreinigers voor op kantoor
Luchtreinigers