Stoomluchtbevochtigers

Ook deze techniek van luchtbevochtiging maakt gebruik van water, maar in de stoomluchtbevochtiger of vaporiser wordt het water aan de kook gebracht. Hierdoor ontstaat kiem- en bacterievrije stoom die gelijkmatig door de ruimte wordt verspreid: een ideale oplossing voor mensen die gevoelig zijn voor verkoudheid of een droge lucht.

Uiterst productief

Omdat vaporisers als verdamper zeer productief zijn, wordt de luchtvochtigheid door een hygrostaat gecontroleerd. Om overmatige kalkvorming aan het verwarmingselement te voorkomen, dient de vaporiser regelmatig ontkalkt te worden.

Andere behandelingsmethoden

Wil je een luchtbevochtiger waarin het water niet wordt gekookt? Kies dan voor een koudwaterluchtbevochtiger (evaporator) of ultrasone luchtbevochtiger. Voor allergiepatiënten kunnen wij van harte een luchtwasser of luchtreiniger aanraden. Hiermee wordt de lucht in huis niet alleen bevochtigd, maar ook gereinigd. Voor een aangename geur in huis kun je kiezen voor een aroma diffuser of een lucht reiniger met ingebouwde houder voor geuroliën.